Blog Kawosza to wyjątkowe miejsce, w którym znajdziesz zarówno nasze przemyślenia dotyczące kawy, jak również fakty, ciekawostki z kawowego świata. Z nami poznasz i przetestujesz najciekawsze przepisy na kawy parzone tradycyjnymi metodami w różnych zakątkach świata. Dowiesz się jaką kawę wybrać do poszczególnych metod parzenia, jak ją zmielić i przyrządzić, żeby smak wydobyty z ziarna zachwycał bogactwem niesamowitych nut smakowych.
Zachęcam Cię do zapoznania się zarówno ze starszymi materiałami, jak również obserwacji bloga, na którym będziemy starali się w miarę możliwości publikować nowe treści. Będzie nam rówież miło, jak zostawisz jakiś komentarz, informację co Ci się podobało, a nad czym możemy popracować 🙂 Dzięki temu będziemy mogli rozwijać Blog Kawosza i publikować interesujące treści.

Kawa ziarnista ? magia zamknięta w małych ziarenkach
Kawa ziarnista opanowała już chyba cały świat. Kto nie słyszał o tym niezwykłym napoju przygotowywanym z małych ziarenek kawowca? Postanowiłem zebrać tu dość sporo informacji dotyczącej kawy ziarnistej i połączyć je w jeden obszerny artykuł, do którego lektury Cię...